· 

Mental sundhed på arbejdspladsen: en nøgle til bæredygtighed

Hvad har en sund arbejdsplads med bæredygtighed at gøre? Hvordan kan en virksomhed tackle spørgsmålet om mental sundhed? Og hvad skal der til, for at alle medarbejdere føler, at der bliver taget hånd om dem?

Disse spørgsmål blev diskuteret af Torben Weber, administrerende direktør for Traser, og Britta Brechtel, administrerende direktør for konsulentvirksomheden for mental sundhed Soulbreak, på dette års Waterkant Festival i Kiel. Traser og Soulbreak har i fællesskab gennemført et pilotprojekt for at tackle emnet mental sundhed med arbejdsstyrken. Mandy Drebold, som er ansvarlig for GrønBusiness-projektet i KielRegion-teamet, var moderator for paneldiskussionen.

Hilke Wilts og Gerrit Sötje, seniorkonsulenter hos Traser og deltagere i pilotprojektet, fortalte om deres erfaringer. De understregede de udfordringer, der opstår på grund af de forskellige karakterer i teams, samt pointen om, at ingen faktisk ønsker at være svag på arbejdet.

De vigtigste resultater var, at accept og tillid skal opbygges over tid, og at der ikke findes nogen hurtige løsninger. Et individuelt skræddersyet tilbud er nødvendigt for at opfylde medarbejdernes forskellige behov. Det kræver også mod og synlighed at understrege relevansen af mental sundhed.

Bæredygtighed har mange facetter - økologisk, økonomisk og socialt. Bæredygtige arbejdsmetoder tager ikke kun hensyn til økologiske, men også sociale aspekter, herunder fremme af medarbejdernes velbefindende.